MAX EN BURO IDZRD

max eijer: aanjager, adviseur en eigenaar

"Ik ben geboren aan het water in Friesland. En het water heeft me altijd getrokken. Vroeger al: het zwemmen in de vaart als kind, het eindeloos varen in m'n houten sloepje, het vissen met vriendjes en vriendinnetjes en natuurlijk het schaatsen in de winter. Tijdens onze vakanties op Texel maakte ik kennis met het grote water. De Noordzee. Die ruigheid en onvoorspelbaarheid van het water en natuur, het afkalven van de duinen én de altijd door mij gemaakte -inzakkende- zandbouwwerken intrigeerden me. Voor mij de reden om te kiezen voor een weg- en waterbouwopleiding. Na wat omzwervingen in de wereld van milieu en (externe) veiligheid ben ik het afgelopen decennia geland op de plek waar ik het verschil kan maken. Waterveiligheid en omgeving". 

Max is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij woont in Diepenveen (gemeente Deventer) en loopt én fietst graag hard langs de IJssel en door het Deventer groen. Max is vrijwilliger bij het waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij is daar Hoofd Centrale Dijkpost (voormalige titel: ringcommandant) bij het dijkleger. 

 

IDZRD: de naam verklaard

IDZRD is afgeleid van Ter Idzard. Het dorp in het zuiden-oosten van Friesland, aan de rivier de Tjonger. Hier liggen de genetische roots van Max. Zijn moeder is er opgegroeid en zijn opa en oma zijn er geboren (1919 en 1922). Het zijn de roots van (agrarisch)ondernemers met beide voeten op de grond en met aandacht voor elkaar. Ze houden van het credo: altijd je best doen en slim zijn. 

Mijn opa (IJbe Duursma, geboren te Ter Idzrd in 1919, overleden te Wolvega in 2016) is medio 2015 vertrokken van zijn boerderij -mét oudheidsmuseum- naar een verzorgingstehuis in Wolvega. Vertrokken van de boerderij waar hij 40 jaar lang zijn vee hield en altijd hard en slim werkte. De familiebegraafplaats is gelegen bij het -mede dankzij Duursma- sterk gerestaureerde kerkje van Ter Idzard. Op een heuvel in het vlakke land. Een terp. En laat dat nu hét ultieme voorbeeld van waterveiligheid in Nederland zijn. Dit is IDZRD verklaard. 

NB Over de familie van zijn moeders kant schreef Max een boek. Dit gebaseerd op oude verhalen (schriftelijk en mondeling) van zijn opa IJbe Duursma. Het boek is in juli 2011 in een oplage van 100 stuks aangeboden door IJbe aan mijn oma Grietje Duursma- Van der Schoot. Het boek is in eigen beheer uitgegeven. De titel van het boek is: "Toen de Wilde Appelboom bloeide" dat voortkomt op het eenmalig bloeien van de wilde appelboom in 1923 bij het geboortehuis van Duursma. IJbe Duursma is overleden te Wolvega op 1 juli 2016. Voor meer informatie check: http://www.y-er.nl/boek-ybe-duursma/

 

Bedrijfskleur versus persoonlijkheidsprofiel Max

De standaard bedrijfskleur van IDZRD is geel ('sunshine yellow'). Deze kleur zegt iets over hoe eigenaar Max handelt, richting geeft aan zijn bedrijf, zijn projecten doet (en uitvoert) en hoe hij werkt in teams. De kleur zegt ook wat zijn persoonlijke stijl is en hoe hij omgaat met andere mensen. De kleur komt voort uit Max' zijn zorgvuldig opgestelde "Insights Discovery Profiel" die een aantal jaren geleden op basis van een persoonlijkheidonderzoek binnen een managementteam waar Max toentertijd deel van uitmaakte, is uitgevoerd.

De 'naastgelegen' kleuren in Max' zijn profiel zijn Oranje en Groen. Het is niet zonder reden dat deze kleuren ook in de IDZRD website tot uiting komen. 

Over de methode: Insights is gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van Carl Gustav Jung. Jung introduceerde het model in 1921 in zijn boek "Psychologische Typen" en ontwikkelde dit verder in latere werken.

Max werkt met dit profiel omdat het een kader geeft om inzicht in zichzelf te verkrijgen, zichzelf verder persoonlijk te ontwikkelen en -niet geheel onbelangrijk- het geeft (potentiële) opdrachtgevers direct en op voorhand een beeld wie Max is. Want...........inzicht in de eigen kwaliteiten én beperkingen kan mensen en teams helpen om effectiever te reageren op de wensen en behoeften van hun omgeving.

 

Max zijn Insights-profielkleur is sunshine yellow. Hij is te omschrijven als een Motiverende Inspirator (klassiek).

Meer informatie over de methode van Insights? Check de website van Insights.  

 

Over Max

Voor (nog) meer informatie over Max, kunt u zijn prive website www.y-er.nl raadplegen. Hier kunt u onder meer zijn blogs lezen ten tijde van het voorbereiden en lopen van de Berlijn Marathon in 2013.

Voor het CV kunt u Max' LinkedIn pagina bezoeken. 

IDZRD | Buro voor waterveiligheid & omgeving

max@idzrd.nl

  06 83 92 45 80

IDZRD is onderdeel van DEY B.V. statutair gevestigd te Diepenveen (www.d-ey.nl).
KvK 84052759
Omzetbelastingnummer: 863077687B01